Categories
Održani koncerti

55. susret i natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova, Poreč – Vrsar, 24. i 25. rujna 2022.

24. i 25. 9. 2022. održan je u Poreču i Vrsaru najvažniji i najstariji 55. susret i natjecanje hrvatskih pjevačkih zborova. Svi zborovi bili su selektirani na županijskim ili gradskim smotrama tijekom svibnja i lipnja te su izborili mjesto na (državnom) susretu – natjecanju kao predstavnici pojedine županije ili grada Zagreba.

Maestro Josip degl’ Ivellio izjavio je za medije: „Svih 14 zborova je najbolje je od najboljih, a s velikim ponosom išao sam u tako jaku konkurenciju s dva moja zbora i to Hrvatskim pjevačkim društvom Slavulj iz Petrinje HPD Slavulj Petrinja kao predstavnikom Sisačko moslavačke županije te Akademskim muškim zborom FER-a Akademski muški zbor FER-a kao prvim predstavnikom grada Zagreba i to po već četvrti put za redom.

Čestitam svima! Zaista je bilo sjajno biti vašim dirigentom i uživati u izvedbama koje ste podarili publici kao i stručnom prosudbenom vijeću u sastavu: Marija Ramljak, Antoaneta Radočaj-Jerković i Igor Vlajnić.

HPD Slavulj je osvojio brončanu plaketu. Veliko je ovo priznanje i brojka od 15 dolazaka na državnu smotru samo pod vodstvom maestra Josipa degl’ Ivellia, a ukupno 35 puta od 55 susreta.