Categories
EU fondovi i projekti Projekt "Zajedno za Petrinju"

Održane edukacije „Menadžmentu i upravljanje volonterima“

6., 7. i 10. lipnja 2022. godine održana su predavanja o menadžmentu i upravljanje volonterima u sklopu projekta „Zajedno za Petrinju“ koji je je financiran od strane Europskog socijalnog fonda te Vlade Republike Hrvatske. Predavačica je učiteljica u osnovnoj školi i njeno iskustvo te pozitivna energija nadahnuli su sudionike na djelovanje i akciju. U završnoj fazi predavanja dogovorene su  volonterske akcije čišćenja zapuštenih dijelova Petrinje. Održane edukacije bile su u trajanju od 15 sati i sudjelovalo je 8 osoba.

Sudionici su zajednički izrađivali volonterske programe za svoje organizacije, upoznali se s osnovnim pojmovima u volonterstvu te su se upoznali s pravima i obvezama volontera i organizatora volontiranja. Kroz interaktivne aktivnosti sudionici su izrađivali opise volonterskih pozicija, oglase za volontere te se upoznali s načinima odabira te uključivanje i edukacije volontera.

Tijekom edukacije sudionici su se upoznali s procesom menadžmenta volontera, Zakonom o volonterstvu, Etičkom kodeksu volontera te načinima vođenja dokumentacije u organizacijama. Kroz praktične primjere i podjelu iskustava sudionici su unaprijedili svoja znanja u području volonterstva.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.