Categories
EU fondovi i projekti Projekt "Zajedno za Petrinju"

Završetak projekta

S velikim zadovoljstvom objavljujemo da je projekt u organizaciji Hrvatskog pjevačkog društva “Slavulj” Petrinja uspješno je završen.

Kroz provedbu projekta, organizirane su 72 kreativne radionice namijenjene djeci i odraslim građanima. Na tim radionicama sudionici su imali priliku razvijati svoju kreativnost i izražajnost kroz slikanje, crtanje, izradu ukrasa i drugih umjetničkih aktivnosti. Radionice su pružile djeci mogućnost da izraze svoje osjećaje i misli kroz umjetnički izričaj te su imale pozitivan utjecaj na emocionalno blagostanje sudionika. Održane su i 4 dvosatne radionice izrada ukrasnih predmeta od glinamola, koje je provodila voditeljica Višnja Dejanović. Izrada ukrasnih predmeta od glinamola su potaknule mlade na kreativno izražavanje i pretvorbu vizualne ideje u umjetničko djelo.

Također su provedene radionice vatrosamozaštite, gdje su građani i lokalne dobrovoljne snage, upoznati s načinima i aktivnostima Javne vatrogasne postrojbe. Teme radionica:

  1. Vatrogasna pokazna vježba
  2. Vatrosamozaštita
  3. Izvlačenje unesrećenog iz vozila
  4. Ponašanje u kriznim situacijama
  5. Potres, požar i njihove opasnosti

Održane su radionice raketarstva za mlade i nešto starije entuzijaste i članove Kluba tehničke kulture te Zajednice sportskih udruga Gline gdje su se provodile sljedeće teme radionica:

  1. Prezentiranje modela raketa
  2. Načini ispaljivanja
  3. Izrada modela raketa

Održane su i radionice aeronautike gdje je su se provodile sljedeće teme radionica:

  1. Aeronautika
  2. Izložba raketa

Održane su radionice astronomije gdje se provodila predavanja na temu:

  1. Astronomija – uvodno predavanje
  2. Astronomija – prezentacija uređaja
  3. Astronomija – radionica “Gledanje zimskog neba” gdje su se sudionici mogli upoznati s predmetnim tehnikama, vještinama i znanjima iz astronomije.

U sklopu projekta, organizirano je i 9 sportsko-rekreativnih radionica koje su imale za cilj poticanje tjelesne aktivnosti i zdravog načina života. Sudionici su sudjelovali u sportskim igrama, vježbama i aktivnostima koje su promicale timski duh, fizičku kondiciju i zdravlje. Ove radionice su pružile sudionicima mogućnost da se aktivno uključe u tjelesne aktivnosti te su imale pozitivan utjecaj na njihovu fizičku i mentalnu dobrobit.

U okviru projekta, održana su i 60 predavanja o zdravlju s ciljem educiranja odraslih građana o važnosti očuvanja zdravlja i prevenciji bolesti. Doktor je održao predavanja o važnosti sna i odmora u savladavanju svakodnevnih obveza, nesanici, menopauzi, preporuke za zaštitu mentalnog zdravlja, dijeta i njezini nedostaci, suočavanje s stresom, osobna higijena, pravilnoj prehrani, tjelesnoj aktivnosti, mentalnom zdravlju i drugim temama od interesa za lokalnu zajednicu. Ova predavanja su pružila korisne informacije i savjete sudionicima, doprinoseći njihovom boljem razumijevanju i brizi o vlastitom zdravlju.

Kao dio projekta, organizirane su 3 volonterske akcije čišćenja kako bi se pomoglo u obnovi i revitalizaciji okoliša. Volonteri su sudjelovali u čišćenju i uređivanju javnih prostora te su pridonijeli stvaranju sigurnog i ugodnog okruženja za stanovnike Petrinje. Također je provedena i 1 edukacija o volonterstvu.

Bilo je veliko zadovoljstvo sudjelovati u ovom projektu i vidjeti kako su sudionici pozitivno reagirali na naše radionice.

Zahvaljujemo svim partnerima, sudionicima i članovima tima koji su sudjelovali u ovom projektu i pridonijeli njegovom uspjehu.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.