Categories
EU fondovi i projekti Projekt "Zajedno za Petrinju"

Početna konferencija projekta

Dana 12. travnja 2022. u Petrinji, održana početna konferencija projekta „Zajedno za Petrinju“ (UP. 04.2.1.11.0740). Svrha početne konferencije bila je predstaviti osnovne informacije, kao i ciljeve i aktivnosti projekta.

Konferenciju je uvodnim riječima započeo predsjednik Hrvatskog pjevačkog društva ” Slavulj” Petrinja, Željko Crnković, zatim je voditelj projekta Boris Davidović prezentirao aktivnosti i očekivane rezultate projekta. Svim sudionicima podijeljeni su promotivni materijali koji su tiskani u skladu sa pravilima o elementima vidljivosti.

Riječ je o projektu koji uključuje pomno odabrane aktivnosti izgradnje kapaciteta ciljnih skupina projekta kojima će se omogućiti modeli suradnje i partnerstva svih uključenih dionika, a što uključuje održavanje, razvoj i sustavnu diseminaciju projektom prikupljenih informacija, znanja i vještina, odnosno promociju aktivnosti kroz informativno-edukacijske materijale, web stranice i priručnike. Ovim će se nastaviti razvijati i promicati načela dobre prakse, inicijative, projekti, proizvodi i usluge ovog projekta, u suradnji svih partnera i drugih zainteresiranih lokalnih dionika.

Cilj projekta „Zajedno za Petrinju“ je pozitivno utjecati na kvalitetu života, povećanje stupnja socijalizacije, integracija starijih osoba u društvo, povećavanje stupnja socijalizacije u interakciji s osobama različite dobi, zanimanja, djelatnosti i preferencija. U sklopu provedenih aktivnosti i edukacija bit će organizirani i volonteri koji će pomoći u daljnjim potrebama lokalne zajednice. Trajanje projekta: 30.12.2021. – 30.06.2023.

Za više informacija o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.