Categories
Izdanja

Tiskana nova knjiga „TEBI U SLAVU DOME NAŠ!“

U ovim zaista teškim i bremenitim vremenim, igrom sudbine, dan prije potresa počelo je tiskanje moje nove knjige TEBI U SLAVU DOME NAŠ! o glazbenoj ostavštini i skladbama posvećenima Hrvatskom pjevačkom društvu Slavulj iz Petrinje HPD “Slavulj” Petrinja od njegovoh početaka 1864. do 2018.

Zahvaljujem svim suradnicim na ovom projektu, posebno Predsjedniku HPD “Slavulj” g. Željku Crnkoviću, prevoditeljici Gordani Ross, članici Slavulja, lektoru i korektoru Mislavu Grgići, počasnom članu Slavulja kao i Danijelu Iveti za izradu naslovnice, likovno oblikovanje i prijelom, kao i gradu Petrinji i gradonačelniku Darinku Dumboviću te Sisačko moslavačkoj županiji i PUO Hrvatski dom Petrinja i konačno tiskari EDOK d.o.o.

Ova knjiga još je jedan spomenik glazbene kulture i ljubavi prema Slavulju i prema gradu Petrinji, ova knjiga je malena, ali uporna svijeća u trenutnom mraku koja će nastaviti svijetliti i opet osvijetliti novu i obnovljenu Petrinju upravo onako kako u jednoj od 40 skladbi pjeva Jakov Gotovac:

I jednom ćemo imati naš grad!
Baš ovdje, baš tu!
Izdanke zaman čupat će i sjeći,
Oni će rast i cijelom svijetu reći,
Da bijasmo i življasmo baš tu, baš tu
,
Da bijasmo i življasmo baš tu, baš tu!